Kund

Matsmart

Utmaning: Flytt till nya, större lokaler i Örebro.

RMS lagerlösning/leverans:

Lagret, som är över 20 000 kvm stort, har lösningen Autostore för automationen och lagret innehåller pallställ, som RMS levererat samt installerat.

– Det är otroligt spännande att få följa med i Matsmarts utveckling då RMS även levererat pallställen till deras nuvarande lager. När de nu växlar upp med ett nytt lager för att möta framtiden är vi tacksamma över att få vara med på resan som leverantör, säger Felix Agel, Försäljningschef på RMS Lagerinredningar.

10 meter höga pallställ med kraftiga balkar för att klara de krävande vikterna har installerats. Höglagret har en kapacitet uppemot 12000 pallplatser.

Utöver pallställen installerades även en mängd olika skyddsdetaljer för en säker och trygg arbetsplats.

Det nya lagret stod klart i början av 2022.

-Vi är väldigt nöjda med RMS inredningar i vårt befintliga lager och därför föll det sig naturligt att fortsätta med deras lösningar när vi flyttar till Örebro, kommenterar Conrad Edgren, logistikchef på Matsmart.

Kund: Matsmart, Katrineholm.

Utmaning: Flytt till nya, större lokaler i Katrineholm.

RMS lagerlösning/leverans: Vid inköp av ny lagerinredning valde kunden vårt CE-godkända pallställ Superbo. RMS utförde även montage och installation av säkerhetsprodukter. RMS har arbetat med Matsmart sedan 2015. 

Om Matsmart 
Matsmart är en svensk e-handel och impact-bolag som startade med en insikt om hur galet mycket produkter som går till spillo i matsektorn. Och hur dåligt det är för både miljö och plånbok. Den här insikten blev till ett snabbväxande e-handelsbolag som idag finns på fyra europeiska marknader. Matsmart säljer mat och konsumentprodukter som annars skulle ha riskerat att slängas, på grund av till exempel överskottsproduktion, kort datum eller säsongsvariationer. År 2020 omsatte Matsmart 493 miljoner kronor. Bakom Matsmart står en rad investerare som Gullspång Re:Food Invest, Northzone, Norrsken Foundation, Novax, Ingka Group (IKEA), SEB Private Equity och tyska LeadX Capital.

Matsmart Lagerinredning

Är du intresserad av mer info om lagerinstalltioner?