Kund

Royal Design

Royal Design

Storlek på lagerlokal: 15.000 kvm.
Ort: Nybro (Kalmar kommun).
Uppdrag: Inredning av ett helt nytt, modernt e-handelslager.
RMS leverans: 14.000 pallplatser, säkerhetsprodukter: stolp- och gavelskydd, montage och installationsbesiktning. 
Ansvarig projektledare RMS: Rikard Jonsson, lagerchef och projektledare.

"Det var en helt perfekt lagerleverans från RMS. Vi hade ett riktigt bra samarbete. Vi kräver väldigt, väldigt mycket av våra leverantörer, att de ska vara superproffsiga. RMS levererade verkligen på den höga nivå vi kräver." 
Andreas Ekberg
Grundare och ägare av RoyalDesign

Hur gick arbetet till?
– Vi börjar alltid hela processen med att tillsammans med kunden utröna vilka behoven är. Därefter skissar vi upp förslag på lagmiljön med alla produkter för ett effektivt och säkert lager. I det här skedet är det också viktigt att tänka på saker som ventilation, underlag, takhöjd, utrymme mellan pallraderna, var dörrar sitter osv.

– När kunden godkänt offerten, i det här fallet Royal Design, bokar vi in montage, besiktning och tar fram en arbetsmiljöplan, riskanalys och försäkringar för montagarbetet.

Hur lång tid tog hela leveransen inklusive montage?
– Det var beräknat att vårt montagteam skulle färdigställa projektet på fyra veckor. Men det tog bara två och en halv vecka. Projektet flöt på väldigt bra genom att vi hade leverans av våra produkter löpande. Totalt levererade vi sju fulla lastbilar med material.

Hur har du följt upp projektet som projektledare?
– Kontinuerligt har jag haft projektmöten med vårt montageteam. Jag har också haft tät kontakt och uppföljning med kunden. Vi har träffats två gånger på plats och diskuterat montaget och gjort avstämningar.

Hur gick slutbesiktningen? 
– Det blev en slutbesiktning, utan anmärkning. Så det var ett perfekt utfört jobb. Andreas Ekberg, grundare och delägare av RoyalDesign, var jättenöjd och sa till och med att han tyckte att det var världsklass på vår leverans. Det känns bra. Jag vill ge en stor eloge till våra montörer för ett väl utfört jobb.

Vad har varit det roligaste med detta projekt?
– Det har varit roligt att jobba med Royal Design och att ha fått förtroendet av dem att inreda deras nya toppmoderna e-handelslager. Det är också roligt och mäktigt att se den färdiga leveransen – ett nymonterat storlager med millimeterprecision, säger en glad Rikard slutligen.

Lagerinstallationer

Royal Design utsida
RMS Stolpskydd

Är du intresserad av mer info om lagerinstallationer?