Skip to main content

Matsmart – banbrytare inom matsvinnshantering, stod inför en betydande utmaning när det blev dags att ta steget mot större lokaler i Örebro. Med en vision om att möta framtidens behov krävdes en effektiv och skräddarsydd lösning för det nya lagret. RMS Lagerinredningar fick återigen uppdraget att leverera lagerinredning åt Matsmart.

200

200 Ton stål leverades

12.000

Kapacitet på 12 000 pallplatser

2

Lager nr 2 RMS levererar till Matsmart

Vi växer med våra kunder!

Den innovativa mathandlaren ”Matsmart” har haft en start utveckling de senaste åren och behöver anpassa logistiken för framtiden. Därav planerades en flytt från Katrineholm till ett nytt modernt automationslager i Örebro.

RMS valdes återigen som leverantör för lagerinredning till det nya lagret. För att optimera flödet valde man en skräddarsydd autostore lösning i kombination med traditionella pallställ.

”Vi är väldigt nöjda med RMS inredningar i vårt befintliga lager och därför föll det sig naturligt att fortsätta med deras lösningar när vi flyttar till Örebro”, kommenterar Conrad Edgren, logistikchef på Matsmart.

Lagerinredning för optimerat lager

RMS Lagerinredningar levererade och installerade robusta pallställ som möter de krävande behoven i Matsmarts nya lager i Örebro. Med höglager som når upp till 10 meter och en kapacitet på över 12 000 pallplatser möjliggjorde pallställen en effektiv och säker hantering av varor. Den noggrant utformade pallställslösningen säkerställde en optimal utnyttjande av lagerytan och underlättade en smidig och strukturerad lagerhantering för Matsmart.

Säker arbetsmiljö

Utöver pallställen installerade RMS Lagerinredningar en mängd olika skyddsdetaljer för att skapa en säker arbetsmiljö för personalen. Med kraftiga balkar och robusta material säkerställdes inte bara en effektiv lagerhantering utan även en trygg arbetsplats. Genom att integrera olika typer av raskyddsdetaljer, som stolp- och gavelskydd, bidrog RMS till att minska risken för olyckor och skador, vilket är av yttersta vikt i en lagermiljö.

Om Matsmart

Matsmart är en svensk e-handel och impact-bolag som startade med en insikt om hur galet mycket produkter som går till spillo i matsektorn. Och hur dåligt det är för både miljö och plånbok. Den här insikten blev till ett snabbväxande e-handelsbolag som idag finns på fyra europeiska marknader. Matsmart säljer mat och konsumentprodukter som annars skulle ha riskerat att slängas, på grund av till exempel överskottsproduktion, kort datum eller säsongsvariationer.

Vill du se fler projekt?