Skip to main content

När PostNord TPL flyttade till sin nya enorma lokal i Norrköping, handlade det inte bara om att implementera lagerinredning utan också att effektivisera verksamheten. RMS Lagerinredningar blev handplockade för att leverera och implementera lagerinredningen till Postnord TPL AB:s nya lager.

90.000

Storleken på lagret

60000

Vi leverade 60.000 pallplatser

1100

1100 Ton stål leverades

4000

Pallplatser till shuttle system

4

4 st automatiserade shuttlar

Komplett leverantör för hela lagret

PostNord TPL lager, sträcker sig över imponerande 90 000 kvadratmeter. Denna logistikbyggnad är inte bara stor, den är monumental. Samarbetet mellan RMS och Postnord markerar den största affären någonsin för RMS.

RMS tar på sig ansvaret för att leverera hela lagerinredningen, vilket inkluderar en imponerande mängd pallställ, rullbanor och ett avancerat shuttle-system. Det senare innebär att en robot kommer att hantera transporten av pallar genom lagersystemet, vilket möjliggör en smidig och effektiv hantering av varor.

Pallställ

Med höglager som sträcker sig upp till 10 meter och en kapacitet på cirka 60 000 pallplatser utgör pallställen ryggraden i detta lager. Dessa skräddarsydda konstruktioner är avsedda att maximera utnyttjandet av den vertikala rymden, vilket gör det möjligt att lagra stora mängder varor på minimal golvyta. Deras robusta konstruktion och höga kvalitet kommer att säkerställa säker förvaring av produkterna under lång tid framöver.

Shuttle system

Ett av de mest innovativa inslagen i detta lager är införandet av ett avancerat shuttle-system. Med kapacitet för cirka 4000 pallar kommer detta system att komprimera lagringen och effektivisera logistik flödet. Med hjälp av shuttlar kommer pallarna att flyttas snabbt och effektivt, vilket minskar arbetskraftskostnader och ökar hastigheten på hanteringen av varor.

Skydd & säkerhet

För att garantera säkerheten för både personal och lagerinredning installerades ett omfattande system med skydds & säkerhetsprodukter. Det inkluderade påkörningsskydd, truckskydd, säkerhetsräcken och stolpskydd för att förhindra olyckor och skydda person och utrustning från skador. Genom att integrera dessa skyddsanordningar skapades en trygg arbetsmiljö samt en långvarig hållbarhet för lagerinfrastrukturen.

Grenställ

Postnord behövde en lösning för skivmaterial samt långt och otympligt gods. Grenställ är ett robust lagringssystem som är stabila och hållbara. Den smala och effektiva designen ger en hög lagringskapacitet på minimal golvyta, vilket är idealiskt för trånga lagerutrymmen. RMS levererade grenställ både för inom & utomhusbruk. Totalt över 350 meter grenställ leverades, som var på en höjd om 6m, med en kapacitet på 300kg/arm.

Om Postnord TPL

Postnord TPL är en ledande tredjepartslogistikleverantör som erbjuder skräddarsydda lösningar för sina kunders logistikbehov. Med verksamhet i flera länder, inklusive en betydande närvaro i Norden och Europa, specialiserar sig företaget på att optimera logistikflöden genom lagerhantering, distribution, transport och supply chain management.

Vill du se fler projekt?