Skip to main content

Djuplagring är en optimal metod för att lagra stora volymer på pallgods

Djupstapling är ett lagringssystem som är yteffektivt och används speciellt för pallgods med hög volym per produktnummer.

Närbild på djuplagring i ett lager

01.

02.

03.

Maximera pallplatser

Med djupstaplingslagring kan du maximera antalet pallplatser på samma golvyta som ett traditionellt pallställage. Denna lagringsmetod är idealisk för stapelbara pallar och utnyttjar konsoler på båda sidor av raden enligt FILO-principen (First-In, Last-Out). Även om enskilda pallar inte kan nås direkt, ökar systemets kompakthet avsevärt utrymmet genom att utnyttja upp till 90 % av tillgängligt utrymme jämfört med traditionella pallställ.

Flexibelt & effektivt system

Djupstaplingssystemet är flexibelt och kan anpassas efter storleken och vikten på pallgodset. Vi tar hänsyn till dina palldimensioner och överhäng på gods när vi skräddarsyr ditt ställage för att säkerställa optimal passform. Genom att effektivt utnyttja lokalens utrymme kan du få hög lagerkapacitet per kvadratmeter, vilket ger en kostnadseffektiv lösning för din verksamhet.

Pushback
Shuttle
Pallstopp
Pallstopp i ett pallställage

Ett av många företag som RMS Lagerinredningar hjälpt med projektering.

70.000

Lagret över 70.000 kvm stort

4000

Vi leverade ca 4000 pallställ

4

4 st automatiserade shuttlar

– När PostNord TPL flyttade till sin nya lokal i Norrköping, handlade det inte bara om att implementera lagerinredning utan också att effektivisera verksamheten. RMS leverade en imponerande mängd pallställ, rullbanor och ett avancerat shuttle-system.

RMS Team

Vårt team av projektledare, konstruktörer, lagerarbetare och montörer ser till att våra kunder alltid tar del av de bästa djuplagringen på marknaden.

personalbild

Felix Agel

Försäljningschef

Nicolas Duran

Projektsäljare

personalbild

Dariusz Przybylak

Lageransvarig

personalbild

Parviz Nooribayat

Lagermedarbetare

personalbild

Kacper Rusin

Montagetekniker

Prisförslag? Börja här – vi projekterar små som stora lagerlokaler.

VILL DU VETA MER INNAN DU HÖR AV DIG?

Vad har människor för frågor gällande djuplagring?

Vad är djuplagring och hur fungerar det?

Djuplagring är en lagringsmetod där pallar staplas djupt bakom varandra på konsoler på båda sidor av en rad. Pallarna placeras och tas ut enligt FILO-principen (First-In, Last-Out), vilket innebär att den första pallen som staplas in är den sista som tas ut.

Vilka är fördelarna med att använda djuplagring?

Djuplagring möjliggör optimal utnyttjande av lagerytan genom att öka lagrets kapacitet per kvadratmeter. Det är idealiskt för pallar som kan staplas bakom varandra och kan öka utnyttjandet av tillgängligt utrymme med upp till 90 % jämfört med traditionella pallställ.

Vilka är de viktigaste övervägandena att ta hänsyn till när man implementerar djuplagring i sitt lager?

Några viktiga överväganden inkluderar palldimensioner, godsens överhäng, layouten av lagret och truckens rörlighet. Det är viktigt att skräddarsy djupstaplingslösningen för att passa de specifika behoven och förhållandena i lagret.

Finns det några begränsningar eller nackdelar med djupstapling?

En nackdel med djupstapling är att enskilda pallar inte kan nås direkt, vilket kan påverka hanteringen och tillgängligheten för vissa varor. Det kräver också noggrann planering och optimering för att säkerställa effektiv drift.